Wat is Hypnotherapie?

Hypnotherapie is een effectieve therapievorm waarbij hypnose wordt gebruikt om bepaalde klachten te behandelen. Geen zorgen, ik laat niemand springen als een kikker. Dat is een hele andere soort hypnose namelijk: toneelhypnose.

Bij hypnotherapie ga je in een lichte trance waarbij je zelf de controle hebt! Weet dat je altijd kunt praten en bewegen tijdens een hypnotherapiesessie. Herken je dat wel eens? Dat je elke keer dezelfde route naar je werkt neemt en je halverwege je rit ineens denkt.. o, ben ik hier al? Je bent zo gefocust onderweg naar je werk, dat je dus eigenlijk in een trance bent geweest. Deze trance kun je vergelijken met de trance van de hypnose.

Terwijl je in trance bent (ontspannen staat)  gebruik ik gesprekstechnieken en vaardigheden waarmee je bij je eigen onbewuste processen komt. De dingen die je mee hebt gemaakt in je leven kunnen, zonder dat je je hier bewust van bent, opgeslagen zijn in je systeem.

Je kunt uiteraard echt dingen oplossen d.m.v. praten met bepaalde therapeuten, mijn ervaring is dat dit sneller een probleem kan oplossen.

Waarom hypnotherapie?

Zelf ben ik ook een aantal keer onder hypnose geweest. Ik merkte dat ik nog steeds klachten had, ondanks dat ik allerlei soorten therapieën had ondergaan. Het vele praten hielp voor mij niet. Ik ben toen in aanraking gekomen met een hypnotherapeut. Na 3 sessies was ik van mijn angst af. Ik had in mijn onbewuste wat dingen opgeslagen waar ik geen weet meer van had. Door de hypnotherapie kwam ik bij deze gevoelens en heb ik deze gevoelens opgelost/veranderd.

Kinderhypnotherapie:

Als kindercoach merk ik dat er kinderen in mijn praktijk komen met angsten (of andere problemen) die soms moeilijk op te lossen zijn met een coaching traject. (praten) Deze kinderen gun ik hypnotherapie. Hoe mooi is het als jouw kind binnen 3 sessies van zijn of haar angst af is?